Pratite nas

Zanimljivosti

Na prodaju Peugeot iz filma „Taxi 2“

Zahvaljujući nastupu u drugom delu filma „Taxi 2“ model Peugeot 605 „Cobra“ izazvao je ogromno interesovanje, a po svemu sudeći, sada ponovo dospeva u centar pažnje. Najava kaže da će ovaj model biti ponuđen na aukcijsku prodaju.

U pomenutom filmu, predstavljena crna limuzina trebalo je da pruži najviši nivo bezbednosti japanskim VIP osobama, koje su doputovale poslom.

Smatra se da je mat crni model „Cobra“ iz pomenutog filma „Taxi 2“ najpoznatija verzija modela Peugeot moela 605. I pored činjenice da sam model nije bio glavna automobilska zvezda tada, ona je ostala u sećanju mnogim obožavaocima filma tako da je sigurno da će biti zainteresovanih za njegovu kupovinu.

“Sa karoserijom izrađenom od titanijuma, višeslojnim oklopom i dva projektila, vozilo je bilo gotovo neuništivo. Dodatna prednost vozila bio je moćni V12 motor sa dva turbopunjača, uz paljenje povikom ‘Ninja!’. Najveća brzina bila je 320 km/h, a bez dosipanja goriva auto je imao je domet 900 km, manje-više isto kao put od Pariza do Marselja. Pravo čudo tehnike.”

Automobil će se 23. oktrobra 2022. godine naći na aukcijskoj prodaji koja će biti održana u sedištu kompanije u Sošou navode organizatori.

Continue Reading
You may also like...
Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh