Pratite nas

Smart

Da li nas očekuje zabrana dizelaša i benzinaca?

Protekle nedelje Kalifornija je donela odluku o ukidanju prodaje automobila pogonjenih fosilnim gorivima. Naime, CARB (California Air Resources bord) je ovom odlukom potvrdila ranije najave kojima se upravo Kalifornija izdvaja u slučaju elektrifikacije voznog parka pa i smanjenja emisije gasova.

Šta zapravo donosi ova odluka?

Prema planu, od 2035. godine biće zabranjena prodaja novih automobila koji su pogonjeni benzinskim ili dizelskim gorivima. Kada pogledamo prosečan vek trajanja automobila od 15 godina, veruje se da će putevi u Kaliforniji do 2050. godine biti u potpunosti očišćeni od benzinaca i dizelaša.

Plan je i da do tada budu izbrisane i gotove sve benzinske stanice, koje će zameniti EV punjači i punionice vodonika prenosi portal Index.hr.

Vrlo je verovatno da će ovom odlukom snažno profitirati Tesla kao i niz proizvođača elektirčnih automobila koji su dostupni u Kaliforniji, a poslendje informacije kazuju da je još jedanaest država iskazalo interesovanje za potpunu zabranu prodaje novih automobila na fosilna goriva.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh