Connect with us

Vesti

Kako izgleda novi Ferrari SP51?

Još jedna od unikatnih kreacija slavne italijanske marke Ferari jeste model SP51, pri čemu se u ovom trenutku govori o specijalnoj roadster verziji Ferrarija 812 GTS.

Ono što na prvu loptu primećujemo na modelu SP51 jeste poprečno karbonsko krilo koje premošćuje dva leteća podupirača smešteni iza sedišta vozača i suvozača.

Iz kompanije kažu da je to stilska referenca u samom dizajnu koja se koristila još na sportskim automobilima iz 1960. godine u kojima je centralna šipka dodala snagu automobilu ali i sakrila sigurnosni obruč.

Odgovorni napominju da se vrhunac u samom dizajnu nalazi u unutrašnjosti automobila koja uključuje dve posebne ideje.

Jedan je bio da se plava i bela spoljašnja livreja od prednje do zadnje strane ugradi u unutrašnjost primenom na kontrolnu tablu, zadnji zaštitni zid i centralni tunele. Drugi je, ipak, bio da se koristi ista prilagođena boja Rosso Passionale za tkaninu sedišta od alkantare koja je imala nenameran rezultat da ovaj višemilionski Ferari jednokratni izgled izgleda kao C3 Corvette modifikovan od strane Džordža Berisa oko 1973. godine.

Za sada nemamo informacije o pogonskoj opremi, jer su ovo komponente koje ostaju uglavnom netaknute od strane tima koji je zadužen za specijalne projekte.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top