Connect with us

Vesti

Novi mali gradski električni pikap

Na tržištu automobila pojavio se Citroen Oli koji je izrađen od recikliranih materijala, ali i od onih koji se mogu naknadno reciklirati. Ovo je ujedno i prvi automobil pomenutog francuskog brenda koji zastupa pomenuti koncept.

Na prvi pogled automobil nas je iznenadio svojim izgledom, a osim forme kamioneta on ima i takozvani razigrani dizajn. Ono što nam odmah upada u oči jesu ispupčena svetla, vertikalni vetrobran, kao i zadnja vrata koja se otvaraju u suprotnom smeru od prednjih.

Futuristički su i alu felne, koje imaju na sebi Goodyear Eagle GO pneumatike, dok je krov presvučen gumom i može da posluži i za odmaranje.

Sama unutrašnjost automobila je takođe zanimljiva,a kabina je nešto manja zbog zadnjeg „bunkera“ za prevoz tereta, a prisutna su i četiri zasebna sedišta.

Ovaj model težak je tačno 1000 kg, što je sjajno s obzirom na njegov električni pogon, a ne troši puno tek 10 kWh/100 km, pa mu je baterija od 40 kWh dovoljna za 400 km autonomije.

Maksimalna brzina je 110 km/h, performanse još uvek nisu objavljene, a sigurni smo da će sve ovo biti dovoljno ukoliko znamo da je automobil namenjen pre svega u urbanoj sredini.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top