Connect with us

Zanimljivosti

Šta mislite koliko košta održavanje Bugattija?

Na Youtube kanalu The Hamilton Collection nedavno je u video prikazano koliko bi vas koštalo da održavate Bugatti Chirona kroz jednu deceniju. Nije jeftino na prvi pogled, ali nije ni nešto skupo – saglasni su gledaoci videa.

Nakon što kupite Bugatti imate četiri godine besplatnog održavanja piće portal Jutarnji.hr. Jedan godišnji servis košta tačno 10.700 evra, a u to je uključena promena ulja, filtera ulja, zamena baterije na ključu, kočione tečnosti kao i zamena filtera kabine.

Za četiri godine radi se i veliki servis, a preporuke za vlasnike je da on bude realizovan barem jednom u prvih deset godina posedovanja automobila. Veliki servis košta 31.000 evra, a u to su uključeni: promena ulja i zadnje osovine, sveži filteri vazduha motora, promena ulja i filtera menjača, promena svećica kao i pogonskog kaiša ali i hidrauličkog ulja kao i filtera za novu rashladnu tečnost.

Preporuka je i da se gume menjaju na svakih pet godina, što je za vlasnike Bugatti automobila dodatnih 8.000 evra.

Dakle, šest godina troškova održavanja nakon ove prve četiri godine ukupno nam iznosi 86.000 evra, dok sa kompletom guma to iznosi oko 93.000 evra.

Ipak, to sve ne uključuje i cenu svega onoga što nije uključeno servisom ili pokrivenom garancijom.

Na primer, zamenski ključ košta 12.703 evra, dok su kočnice i diskovi dostupni za 44.000 evra.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top