Connect with us

Servisi

Dimenzije felni i guma za Smart ForTwo: Šta je najbolje koristiti?

Kada je u pitanju zamena felni i guma, važno je znati tačne dimenzije koje vozilo može da koristi.

Felne za Smart ForTwo su standardno dimenzija 5J x 15, sa 3×112 PCD i ET 25. Ove dimenzije su dizajnirane tako da odgovaraju kompaktnoj veličini vozila i omogućavaju optimalno raspoređivanje težine na točkovima.

Što se tiče guma, Smart ForTwo najbolje funkcioniše sa dimenzijama 145/70 R15, 155/60 R15 ili 165/55 R15. Ove dimenzije su izabrane kako bi se osigurala dobra kombinacija sigurnosti, udobnosti i performansa. Preporučuje se korišćenje guma visoke kvalitete, kao što su Michelin, Goodyear ili Continental, kako bi se osigurala optimalna grip i performanse na putu.

Kada zamenjujete gume, važno je da se pridržavate tačne dimenzije koje su propisane za vaš Smart ForTwo. Koristenje guma različitih dimenzija od onih koje su propisane može imati negativan uticaj na performanse i balans vozila, što bi moglo dovesti do sigurnosnih problema.

Ukratko, ako želite da zamenite felne i gume za svoj Smart ForTwo, preporučuje se da koristite standardne dimenzije felni 5J x 15, sa 3×112 PCD i ET 25, i gumu 145/70 R15, 155/60 R15 ili 165/55 R15. u dvojbi, najbolje je da se konsultujete sa ovlašćenim servisom ili proizvođačem.

Continue Reading
You may also like...

Smart Klub Srbija je zajednica entuzijasta i ljubitelja smart vozila u Srbiji. Cilj zajednice je da okuplja ljude koji dele ljubav prema smart vozilima i organizuje razne aktivnosti i putovanja kako bi se članovi zajednice družili i razmenjivali iskustva. Članovi zajednice imaju priliku da se upoznaju i razmenjuju iskustva sa drugim entuzijastima, učestvuju u zabavnim aktivnostima i putuju zajedno u svojim smart fortwo vozilima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top