Pratite nas

Vesti

KIA ukida najpoželjniji model kod Srba

Sve sami penzioneri u 2023. godini rekao bi čovek kada se priseti da je Ford najavio odlazak Fieste, pa i Volkswagen koji je najavio penziju Pola, a ovih dana nam dolazi najnoviji penzioner i iz kompanije KIA.

U pitanju je model Rio koji je jedan od najpopularnijih u Srbiji.

Ovo je model koji je na evropskom tržištu prisutan od početka milenijuma, a druga generacija koja je pristigla 2005. godine je napravila pravu pometnju na tržištu automobila. Trenutno je aktuelna četvrta generacija koja je predstavljena 2017. godine, ali će po svemu sudeći ovo biti i poslednja.

Portal Autocar prenosi da će kompanija Kia do kraja 2023. godine povući iz svoje ponude model Rio, a kao zamena očekuje nas krosover Stonic. Razlog za ovo jeste što je korejska kompanija u prošloj godini prodala svega 32.506 primeraka modela Rio što je pad od oko 90%.

Međutim, iz kompanije poručuju da mali automobili imaju budućnost, a portal Index.hr prenosi zvaničnu izjavu čelnika kompanije: Osim razvoja Rija, Kia ostaje u potpunosti predana malim automobilima A i B segmenta“.

Model Kia Rio se još uvek može kupiti na srpskom tržištu i to po ceni od 14.999 evra što je jedan od najjeftinijih modela na našem tržištu.

Continue Reading
You may also like...

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh