Pratite nas

Smart

Koja je cena polovnjaka u Nemačkoj?

U Srbiji sve je poskupelo, pa su tako i cene polovnjaka u odnosu na prošlu godinu veće za optrilike 20%. S obzirom na to da većina ovih automobila dolazi iz Nemačke, raspitivali smo se kakvo je stanje tržišta polovnjaka u ovoj zemlji.

Agencija za analizu tržišta DAT izašla je sa podatkom da su polovnjaci u Nemačkoj poskupeli za trećinu. Kako prenosi N1 zvaničnici ove agencije zaključuju: „U aprilu je uobičajeni, tri godine star automobil s benzinskim motorom bio 30,1 odsto skuplji nego slični automobli u aprilu prošle godine“.

Kada pogledamo nemačke oglasnike nailazimo na cifru od oko 27.900 evra, kao prosečnu, za automobil star tri godine sa benzinskim motorom.

Međutim, automobili sa motorima na dizel su poskupeli još više, pa je za isto godište za dizelaša potrebno izdvojiti oko 28.960 evra što je poskupljenje od skoro 30% nego prošle godine.

Opravdanje za poskupljenje ima, pa tako analitičari kažu da cene polovnjaka rastu zbog zmanjene proizvodnje novih.

A svi znamo da je korona kriza uticala na to da se proizvidi manje čipova i ostalih delova za auto industriju pa je i smanjila kapacitete.

Ponuda nam je, definitivno, ograničena te na taj način raste i potražnja za starijim modelima – što im jednostavno diže cenu.

Continue Reading
Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh