Pratite nas

Vesti

Lada Niva se opet proizvodi

Ruski terenac koji se nije proizvodio tokom prethodnih meseci zbog razloga koji su svima nama poznati – rat u Ukrajini, opet će se naći u proizvodnoj hali. Zvaničnici su objavili da je proizvodnja pokrenuta, ali i to da će novi model Lade Nive podsećati na onaj iz osamdesetih godina prošlog veka.

Mnoge zapadne zemlje su uvele sankcije Rusiji pa je i proizvodnja mnogih proizvoda stala kao i ovog automobila. Međutim, ruski proizvođač je najavio da se pomenuti terenac opet proizvodi u fabrici u Toljatiju, ali nažalost bez mnogih delova opreme koje je on imao ranije.

Kako piše Revija HAK, ovaj model ima oznaku Niva Classic ’22, a u opremi nisu dostupni vazdušni jastuci, ABS sistem, ERA-GLONASS 4G sistem upozorenja, ali su i dalje tu servo upravljač i električni prednji prozori. Interesantno je da primerci iz fabrike nemaju ni radio ni zvučnike, ali je moguća dodatna ugradnja svega dva zvučnika.

Definitivno i ova Lada Niva ima izvanredne terenske sposobnosti, ali u ovom obliku, kao što smo već napomenuli, dosta podseća na model koji se proizvodio početkom osamdesetih godina prošlog veka.

Continue Reading

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh