Pratite nas

Rusija planira početak proizvodnje brenda Moskvič

Vesti

Rusija planira početak proizvodnje brenda Moskvič

Prema najavama koje nam stižu iz ove zemlje plan je da početak proizvodnje brenda Moskvič počne već u decembru ove godine, dok će se ovaj poznati automobil proizvoditi u fabrici Renaulta u Moskvi.

Svetski mediji preneli su izjavu gradonačelnika glavnog grada Rusije, Sergeja Sobjanina, koji je potvrdio da će proizvodnja Moskviča početi najranije za dva meseca:
„Automobilska industrija je ove godine zabeležila veliki neuspeh, ali i pored toga, nadam se da ćemo moći da pokrenemo fabriku Moskvič u decembru uz pomoć Ministarstva industrije i trgovine“, izjavio je Sobjanin.

Da podsetimo, ovaj automobil prestao je da se proizvodi pre oko dve decnije, a glavni investitori u ovaj novi start su kancelarija gradonačelnika i najveći proizvođač kamiona u Rusiji, kompanija Kamaz.

Plan je da se ove godine proizvede oko 600 automobila od kojih će 200 biti potpuno električni; dok se za narednu godinu očekuje oko 50.000 vozila. Za sada kompanija Kamaz još uvek je u potrazi za inostrnim partnerom, dok pojedinci tvrde da bi Moskvič mogao da dobije platformu i dizajn od kineske kompanije JAC.

Continue Reading

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Na vrh