Pratite nas

Vesti

Rusija planira početak proizvodnje brenda Moskvič

Prema najavama koje nam stižu iz ove zemlje plan je da početak proizvodnje brenda Moskvič počne već u decembru ove godine, dok će se ovaj poznati automobil proizvoditi u fabrici Renaulta u Moskvi.

Svetski mediji preneli su izjavu gradonačelnika glavnog grada Rusije, Sergeja Sobjanina, koji je potvrdio da će proizvodnja Moskviča početi najranije za dva meseca:
„Automobilska industrija je ove godine zabeležila veliki neuspeh, ali i pored toga, nadam se da ćemo moći da pokrenemo fabriku Moskvič u decembru uz pomoć Ministarstva industrije i trgovine“, izjavio je Sobjanin.

Da podsetimo, ovaj automobil prestao je da se proizvodi pre oko dve decnije, a glavni investitori u ovaj novi start su kancelarija gradonačelnika i najveći proizvođač kamiona u Rusiji, kompanija Kamaz.

Plan je da se ove godine proizvede oko 600 automobila od kojih će 200 biti potpuno električni; dok se za narednu godinu očekuje oko 50.000 vozila. Za sada kompanija Kamaz još uvek je u potrazi za inostrnim partnerom, dok pojedinci tvrde da bi Moskvič mogao da dobije platformu i dizajn od kineske kompanije JAC.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh