Pratite nas

Vesti

Nemačka u problemu: padaju planovi za elektrifikaciju

Kompanije Volkswagen i Mercedes naletele su protekle nedelje na oybiljne prepreke, nakon što su poželele da preuzmu krunu elektrifikacije od Tesle. Kako pišu svetski mediji Volkswagen planira da odloži svoj najavljivani Trinty projekat elektrifikacije i to za minimum dve godine, nakon što su se pojavili problemi sa softverom.

Projekat koji je vredan 52 milijarde evra verovatno je najveći ovog tipa u čitavoj automobilskoj industriji, a takođe protekle nedelje usporio je i Mercedes koji je, prema navodima medija, morao da smanji cenu svoje električne perjanice EQS na kineskom tržištu za čitavih 33.000 dolara.

Michael Dean iz Bloomberg Intelligence-a izjavio je povodom ove situacije sledeće: „Nemački proizvođači automobila su objavili vrlo hrabre ciljeve elektrifikacije i tvrde da su lideri ove tranzicije, ali i dalje ne isporučuju. Pred njima je i dalje vrlo dalek put“.

Kompanije kao što su Mercedes, Volkswagen i BMW ulažu više od 100 milijardi evra u stvaranju jedne nove infrastrukturne platforme, baterije, softvera a sve kako bi razvili jedinstvenu novu generaciju električnih automobila.

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh