Pratite nas

Da li je automobilska industrija i dalje u krizi?

Vesti

Da li je automobilska industrija i dalje u krizi?

Jedan od najvećih proizvođaća mikročipova na svetu, kompanija Bosh, tvrdi da će se nestašica poluprovodnika nastaviti u 2023. godini i pored činjenice da oni ulažu skoro milijardu evra u samu proizvodnju.

Dakle, globalna kriza koja je prouzrokovana nestašicom mikročipova se nastavlja, a predstavnici kompanije se nadaju da će se situacija normalizovati tek krajem sledeće godine.

Stefan Hartung, glavni čovek Boscha, rekao je da je nemoguće da se ove godine reši globalna nestašica mikročipova. Nemačka kompanija je nedavno saopštila da će u svoje odeljenje za proizvodnju čipova uložiti tri milijarde evra do 2026. godine. Kako piše Revija HAK, to neće ublažiti aktuelnu nestašicu ovih komponenti, ali ova investicija bi trebalo da osposobi lance snabdevanja sposobnijm za ublažavanje šokova na tržištu.

Međutim, postoji još jedna loša vest

Najveći proizvođač mikročipova, Tajvan, je na ivici sukoba sa Kinom – a upravo bi ovaj konflikt mogao da dovede do još gore situacije. S tim u vezi ukolko bi se zaustavila proizvodnja poluprovodnika na Tajvanu, većina proizvođača automobile će morati i da obustavi rad u svojim proizvodnim fabrikama.

Continue Reading

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Na vrh