Pratite nas

Vesti

BMW i Toyota udruženi i jači

Saradnja između nemačkog i japanskog giganta počela je pre nešto više od 10 godina, dok su njihovi glavni rezultati Supra i Z4 – sportski automobili. Međutim, prema trenutnim najavama ova dva giganta počeće zajedničku proizvodnju i prodaju vozila sa pogonom na vodonik i to do 2025. godine.

Sve ovo je i zvanično objavljeno, ali nije predstavljeno više ideja. Kompanija BMW vidi vodonik kao posebno i relativno gorivo sa SUV modele, a prema određenim najavama za ovakav tip pogona postoji interesovanje i kod modela X7.

Međutim, kupci neće morati da čekaju od sada pa naredne tri godine kako bi kupili svoj novi BMW sa pogonom na vodonik. Model iX5 Hydrogen Concept koji je predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Minhenu, biće već krajem ove godine dostupan u serijskoj verziji, ali u limitiranom broju kažu čelnici kompanije.

Sa druge strane japanska kompanija je počela da razvija pogon na gorivne ćelije još 1992. godine, što je i pokazala sa svojim modelom Mirai koji je debitovao 2015. godine. Upravo je ovaj model nedavno dobio i unapređenje u vidu generacije broj dva koja je predstavljena prošle godine.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh