Connect with us

Zanimljivosti

USKORO – registarske tablice za bicikliste

Jedna od najugroženijih grupa ljudi u saobraćaju svakako su biciklisti, a svedoci smo poslednje vreme da se upravo oni ponašaju kao da saobraćajna pravila za njih ne važe. Svemu tome je na put rešilo da stane ministastvo saobraćaja Velike Britanije

Naime, vlada ove zemlje ima ideju da prisili bicikliste kako bi ih registrovali i stavili tablice, ali i da na taj način poštuju ograničenja brzine jer će u suprotnom biti kažnjeni. Ovu informaciju prenosi britanski Daily Mail, citirajući ministra saobraćaja Granta Shappsa.

U skoro čitavoj Velikoj Britaniji uvedeno je ograničenje brzine od 32 km/h za motorna vozila, a sada je u opticaju da se ta mera primeni i na bicikliste. S tim u vezi ukoliko bi se uvela obavezna registracija i za bicikliste, mogle bi da padnu i prve kazne biciklistima koji ne poštuju ograničenja ali i krše ostala saobraćajna pravila.

Ipak, to još uvek nije sve jer je ideja vlade u Londopnu da uvede biciklistima i obaveznu polisu osiguranja jer ih je teško okriviti za nesreće u kojima su odgovorni.

Da li je dobra vest ili ne, ali na jesen se očekuje rekontrukcija Vlade u Velikoj Britaniji pa je moguće da će sadašnji postati bivši ministar, a novi moguće je da će imati neke druge ideje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top